ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ

Περί wild card
Γράφει:
vasilakopoulos
kogasΓίνεται πολύς λόγος για τη wild card που πήρε (θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες, αλλά η απόφαση έχει ήδη ληφθεί) η Ελλάδα, έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού (800.000 ευρώ, αν και μπροστά δεν ήμασταν). Η προσπάθεια του Γιώργου Βασιλακόπουλου έχει χωρίσει στα δύο τους φιλάθλους και τον κόσμο, με τα εκατέρωθεν επιχειρήματα να ακουμπάνε -σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό- στη λογική.
Ταυτόχρονα, βέβαια, έπιασαν δουλειά και οι βουλευτές, αφού μέχρι στη Βουλή έφτασε το θέμα, αλλά αυτό δεν μας κάνει εντύπωση. Εδώ είχε απασχολήσει το… Σώμα η ήττα της Εθνικής ποδοσφαίρου από την Αλβανία. Κατά μία έννοια καλύτερα να ασχολούνται με άσχετα θέματα, γιατί όταν ασχολούνται με τα καθήκοντά τους δεν βοηθούν ιδιαίτερα τον τόπο.
Πάμε να το συζητήσουμε ψύχραιμα:
Ο πλειστηριασμός
kalathis-brazil
Το ότι η wild card δίνεται με όρους πλειστηριασμού ασφαλώς και δεν βαραίνει τη δική μας πλευρά. Η FIBA ατυχώς (το γράψαμε και τότε) έθεσε ως ζήτημα οικονομικής διαπραγμάτευσης το “πακέτο“, άρα το ερώτημα δεν είναι “πόσα;“, αλλά “μπαίνουμε, ή δεν μπαίνουμε;“. Αν η ΕΟΚ δεν έμπαινε, ενδεχομένως να ψέγαμε τον “ισχυρό άνδρα” γιατί δεν προσπάθησε, γιατί απείχε.