ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΝΒΑ PLAYOFFS ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Μαϊάμι Χιτ: Σαν πρωταθλητές στο Σαν Αντόνιο (videos)
Συντάκτης: Onsports TeamΔημοσίευση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013
Μαϊάμι Χιτ: Σαν πρωταθλητές στο Σαν Αντόνιο (videos) | onsports.gr
Οι Μαϊάμι Χιτ ξεπέρασαν νωθρό ξεκίνημα και ισοφάρισαν σε 2-2 την τελική σειρά των playoffs του NBA, καθώς κέρδισαν τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 109-93 στο «AT&T Center».
Αφού παρακολούθησαν προσεκτικά το τρίτο ματς μέσω βίντεο, το οποίο παρομοίασαν με… ταινία τρόμου, οι παίκτες του Έρικ Σποέλστρα επανήλθαν και απάντησαν με εμφάνιση πρωταθλητών στο Σαν Αντόνιο. Ο Ντουέιν Ουέιντ βρήκε τα πατήματά του στις δύο άκρες του παρκέ και άντεξε μέχρι το τέλος του αγώνα, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς ευστόχησε στα απαραίτητα σουτ, οπότε οι Χιτ εξασφάλισαν επιστροφή της σειράς στο «AmericanAirlines Arena», ακόμα και σε περίπτωση ήττας στον πέμπτο τελικό (17/06, 03:00).
Πλέον η σειρά μετατράπηκε σε «Best of Three», που θα αρχίσει στο Τέξας και θα ολοκληρωθεί στο Μαϊάμι, είτε απαιτηθεί έβδομος αγώνας, είτε όχι. Στην προκειμένη, πάντως, τα «σπιρούνια» ξεκίνησαν με 15-5, αφού ο Τόνι Πάρκερ… αγνόησε τραυματισμό και έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα του Σποέλστρα, που έφερε τον Μάικ Μίλερ στο βασικό σχήμα αντί του Ουντόνις Χάσλεμ. Σε αντίθεση με το τρίτο ματς, οι πρωταθλητές ΝΒΑ έκαναν τις απαραίτητες προσαρμογές και… θεατρινισμούς, οπότε ξέφυγαν με 41-31 στα μέσα του δεύτερου 12λεπτου, που κατέληξε στο 49-49 μετά το τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, ξέσπασμα των Σπερς.
Άλλωστε, οι Χιτ επανέκτησαν το προβάδισμα στην τρίτη περίοδο και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι ξεφεύγοντας με 94-83, 6:46 πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, όταν ο «βασιλιάς» βρισκόταν στον πάγκο, ώστε να πάρει ανάσες! Στο συγκεκριμένο κομμάτι, ο Πάρκερ φανέρωσε κόπωση, ο Ουέιντ βρήκε… παρέα στην άμυνα, ενώ συνολικά ο σύλλογος του Μαϊάμι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 52.9% στα σουτ εντός παιδιάς. Από την πλευρά του, ο Λεμπρόν επέστρεψε στο παρκέ και πέτυχε 8 πόντους στα τελευταία λεπτά δίνοντας μεγαλύτερες και ίσως υπερβολικές διαστάσεις στη διαφορά, οπότε το 2-2 ήταν γεγονός.
Εν τέλει, ο Τζέιμς πέτυχε 33 πόντους (15/25 σουτ) και μάζεψε 11 ριμπάουντ, ο «Φλας» έφτασε στους 32 πόντους με 18 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Μπος είχε 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 κρίσιμα μπλοκ στο ξεκίνημα του δεύτερου 24λεπτου. Ακολούθησε ο Ρέι Άλεν με 14 πόντους, ενώ ο Μάριο Τσάλμερς «έγραψε» 7, ο Χάσλεμ 2 και ο Σέιν Μπατίερ άλλους 2, ενώ οι Μίλερ και Νόρις Κόουλ έμειναν χωρίς πόντο. Για τους Τεξανούς, ο Τιμ Ντάνκαν σημείωσε 20 πόντους και ο Πάρκερ 15, όλους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μοίρασε παράλληλα 9 ασίστ. Ακόμα, ο Γκάρι Νιλ είχε 13 πόντους, ο Καούχι Λέοναρντ 12, ο Ντάνι Γκριν 10 και ο Μπορίς Ντιό 9, αλλά ο Μανού Τζινόμπιλι έμεινε στους 5 με 1/5 σουτ. Τέλος, οι Τιάγκο Σπλίτερ και Ματ Μπόνερ πρόσφεραν από 4 πόντους, ενώ ο Κόρι Τζόζεφ έναν.






 

26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

26 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket του 87! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!

14 Ιουνίου 2013
26 χρόνια μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket του 87! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!
 
Σαν σήμερα 14 Ιουνίου, πριν 26 χρόνια η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κερδίζοντας στον τελικό της Αθήνας την Σοβιετική Ένωση με 103-101.
Δείτε τα τελευταία 2μιση λεπτά αλλά και όλο τον ιστορικό αγώνα του 1987
 

Himaira