ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

EUROLEAGUE AMA EXEIΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

\Μπαρτσελόνα - ΠΑΟ 65-66
Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2013 23:39
Στο Λονδίνο μέσω… ΟΑΚΑ
Οι συμπτώσεις με το 2011 δεν λένε να σταματήσουν στο ζευγάρι του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα. Έτσι, μία ακόμα έκανε σήμερα την εμφάνισή της. Οι "πράσινοι", αν και βρέθηκαν στο -13 (40-27) στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν τα δεδομένα (σ.σ.: ο Τζέιμς Γκιστ ντύθηκε… Ρομέιν Σάτο) και με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη 8.9'' πριν το τέλος πήραν το "διπλό" στο "Παλαού Μπλαουγκράνα" με 66-65 κάνοντας το 1-1 στη σειρά.
Έτσι, το μόνο που χρειάζονται, πλέον, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είναι να κρατήσουν αλώβητο το ΟΑΚΑ. Δύσκολο; Πολύ! Ακατόρθωτο; Καθόλου! Είπαμε, άλλωστε, πως οι συμπτώσεις με την προπέρσινη σεζόν είναι ουκ ολίγες. Τα καλύτερα έρχονται, λοιπόν, στην Αθήνα την ερχόμενη βδομάδα…

Playoffs - Πλέι οφ
09/04/2013 Μπαρτσελόνα Παναθηναϊκός 72 - 70
10/04/2013 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Κάχα Λαμποράλ 89 - 78
10/04/2013 Ολυμπιακός Αναντολού Εφές 67 - 62
10/04/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Μακάμπι 79 - 53
11/04/2013 Μπαρτσελόνα Παναθηναϊκός 65 - 66
12/04/2013 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Κάχα Λαμποράλ -
12/04/2013 Ολυμπιακός Αναντολού Εφές -
12/04/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Μακάμπι -
16/04/2013 Παναθηναϊκός Μπαρτσελόνα -
16/04/2013 Μακάμπι Ρεάλ Μαδρίτης -
17/04/2013 Αναντολού Εφές Ολυμπιακός -
17/04/2013 Κάχα Λαμποράλ ΤΣΣΚΑ Μόσχας -

FINAL FOUR NCAA

Νίκησε... η καρδιά του Louisville   
 | Αλέξανδρος Τρίγκας
Νίκησε... η καρδιά του Louisville (vid)Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Το ίδιο συνέβη και με τη φετινή March Madness, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες (Ελλάδος) με τον τρόπο που όλοι περίμεναν βάσει των όσων είχαμε δει τις τελευταίες είκοσι μέρες. Ήτοι… εντυπωσιακά. Lousville και Michigan χάρισαν στους φίλους του NCAA έναν τελικό - διαφήμιση για τον κολεγιακό αθλητισμό και κατέδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως… σαν την Τρέλα του Μαρτίου δεν έχει!
Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον κορυφαίο τελικό των τελευταίων ετών, κάτι το οποίο τόνισαν ποικιλοτρόπως άπαντες όσοι ασχολούνται με το NCAA επισταμένως εδώ και πολλά χρόνια. Τόσο η έντονη εναλλαγή συναισθημάτων (στο πρώτο μέρος κυρίως) όσο και το dogfight που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο συνέθεσαν ένα εντυπωσιακό παζλ που άφησε με ανοιχτό το στόμα όσους (εν Ελλάδι) είχαν το κουράγιο να… ξενυχτίσουν για να δουν τους παίκτες των Rick Pitino και Jim Beilein.
Όπως γράψαμε και στο κείμενο του αγώνα, ο -πολυνίκης προπονητής των Utah Jazz- Jerry Sloan συνήθιζε να τονίζει πως "size doesn't make any difference; heart is what makes a difference" (=Το μέγεθος δεν κάνει τη διαφορά. Η καρδιά κάνει τη διαφορά), και όπως απέδειξαν ο Luke Hancock και οι συμπαίκτες του είχαν τόσο δυνατή… καρδιά που δεν επρόκειτο να χάσουν τον τίτλο του πρωταθλητή.
Το φινάλε του Louisville στη φετινή σεζόν έμοιαζε με ένα ταξίδι γεμάτο χαμόγελα και… δάκρυα. Δάκρυα χαράς από τις συνεχόμενες νίκες (σ.σ.: οι "Cardinals" τελείωσαν τη σεζόν με δεκαέξι σερί νίκες), αλλά και συγκίνησης από τον σοβαρό τραυματισμό του Kevin Ware στον αγώνα της "Elite 8" κόντρα στο Duke.
Όλα, όμως, έδειξαν να λειτουργούν υπέρ των "Cardinals", οι οποίοι έμοιαζαν σαν… έτοιμοι από καιρό γι αυτή την επιτυχία. Πρόδηλο είναι, άλλωστε, πως άλλες ομάδες θα "λύγιζαν" από το σοκ του ανατριχιαστικού τραυματισμού του Kevin Ware ή το γεγονός πως βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και στα δύο παιχνίδια του Final Four, αφού βρέθηκαν πίσω με διψήφιες διαφορές.
Τα λόγια του Rick Pitino αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ("αυτοί είναι οι δεκατρείς πιο σκληροί παίκτες που προπόνησα ποτέ") καταδεικνύουν το "δέσιμο" και την αποφασιστικότητα που υπήρχε φέτος στο στρατόπεδο του Louisville για να έρθει ο τίτλος. Δύο στοιχεία που έγιναν ακόμα πιο έντονα και σφυρηλάτησαν τους "κόκκινους" τη στιγμή που ο Kevin Ware πάθαινε εξωτερικό κάταγμα στο παιχνίδι με το Duke.

Από τον πρώτο παίκτη, όμως, μέχρι τον τελευταίο, οι "στρατιώτες" του Rick Pitino δεν ήθελαν να αφήσουν τον άτυχο συμπαίκτη τους με άδεια χέρια. Γι αυτό το λόγο ο όρκος νίκης που έδιναν πριν από τα παιχνίδια του Final Four περιελάμβανε τον Kevin Ware.