ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

THE BEST NBA 12-13

ΤΟ 4ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΤΖΕΪΜΣ

Ο «βασιλιάς» διατήρησε το στέμμα του!

Ο «βασιλιάς» διατήρησε το στέμμα του!
Ήταν αναμφίβολα η πιο πλήρης χρονιά στην μπασκετική καριέρα του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «βασιλιάς» ήταν εκπληκτικός, βελτιωμένος στις περισσότερες στατιστικές υπηρεσίες, ενώ μάλιστα έκανε ρεκόρ καριέρας στα ποσοστά εύστοχων τρίποντων, στα ριμπάουντ και στα σουτ εντός παιδιάς. Οι αριθμοί ωστόσο δεν μπορούν να αντικατοπτρίσουν τα όσα προσέφερε και φέτος ο Τζέιμς στην ομάδα του.
Το χαρακτηριστικό στην διαδικασία της ανάδειξης του ΛεΜπρόν ως κορυφαίου παίκτη για τη σεζόν που μας πέρασε, είναι πως ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος από όλους όσους ψήφισαν για λογαριασμό του ΝΒΑ, εκτός από έναν.
Ήταν δηλαδή, μία ψήφο μακριά από την ανάδειξή του ως ο ανώνυμος ΜVP του πρωταθλήματος.
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πάντως δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τις προσωπικές διακρίσεις, το έχει πει πολλάκις άλλωστε. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι οι τίτλοι και όπως είναι αναμενόμενο θα κάνει τα πάντα ώστε να μην αποχωριστεί το στέμμα του πρωταθλητή που κατέχει. Κατά πολλούς μάλιστα, είναι ο πιο ομαδικός, ταπεινός και συγκεντρωμένος στο στόχο του σταρ από την εποχή του μεγάλου Μάτζικ Τζόνσον. Μακριά από τις πολλές διαφημίσεις και αποφεύγοντας να κάνει δηλώσεις που θα συζητηθούν, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο μπάσκετ και αναμένεται να γράψει ιστορία, ακόμα πιο λαμπρή, στο μέλλον.
Για την ιστορία πάντως, αυτό ήταν το 4ο βραβείο του Τζέιμς και μπροστά του στην συγκεκριμένη λίστα βρίσκονται μονάχα οι Αμντούλ Τζαμπάρ με έξι, Μάικλ Τζόρνταν και Μπιλ Ράσελ με πέντε, ενώ τέσσερα έχει και ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

THE BEST 2013

ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΛΟΝΔΙΝΟ

Στην κορυφαία πεντάδα οι αρχηγοί των «αιωνίων»

Στην κορυφαία πεντάδα οι αρχηγοί των «αιωνίων»
Στην κορυφαία πεντάδα της Euroleague βρίσκονται για 2η συνεχόμενη χρονιά τόσο ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης όσο και ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης. Το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (6/5) ανακοινώθηκε η κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης και σ' αυτή βρίσκονται οι δυο αρχηγοί των «αιωνίων», όπως συνέβη και πέρσι. Ο Διαμαντίδης βρίσκεται για 4η φορά στην καριέρα του στην κορυφαία πεντάδα, ενώ ο Σπανούλης για 2η φορά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είναι ο μοναδικός που δεν λάβει μέρος στο Final-4 του Λονδίνου.
Αναλυτικά η καλύτερη πεντάδα: Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα), Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).
Η δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης: Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Σον Τζέιμς (Μακάμπι Τελ Αβίβ).

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΝΒΑ

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ΝΒΑ

                                               
NBA/Gettyimages/IdealimagesNBA/Gettyimages/Idealimages

Τα αστέρια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι πολλά και οι ικανότητές τους είναι γνωστές. Ποιοι, όμως, οι δέκα παίκτες που την φετινή σεζόν θα αμειφθούν με τα περισσότερα χρήματα.
Ας αρχίσουμε την αντίστροφη μέτρηση του Τop-10 ευελπιστώντας να μην… ζαλιστούμε από τα νούμερα και να καταφέρουμε να φτάσουμε ως το τέλος του.



10. Πάου Γκασόλ

Η παρουσία του Ισπανού άσου στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών ίσως να εκπλήσσει πολλούς. Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη στους Λέικερς, από τις «τσέπες» των οποίων βγαίνουν τα 19 εκατομμύρια δολάρια εκ των 21.5 που θα εισπράξει την φετινή σεζόν ο Πάου Γκασόλ. Το εισόδημά του τον κατατάσσει πρώτο και στην λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ευρωπαίους παίκτες.
9. Κρις Πολ

Ο άσος των Κλίπερς θα δει την φετινή σεζόν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς να αυξάνονται κατά 24,8 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 17,8 προέρχονται από την ομάδα του Λος Αντζελες.
8. Ντουάιτ Χάουαρντ

Μετακόμισε από το Ορλάντο στο Λος Αντζελες και οι Λέικερς θα πληρώσουν τις φετινές του υπηρεσίες με 19.5 εκατομμύρια δολάρια. Ο «Superman», όμως, έχει κι ένα έξτρα.. χαρτζιλίκι 7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προέρχεται από τους χορηγούς του. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά η Coca-Cola και τα McDonald’s και λόγω της φυγής του Χάουαρντ από τους Μάτζικ, αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους μαζί του.