ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

EUROLEAGOUE - ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρωτήσαμε όλη την Ευρώπη
     
Ζητήσαμε από τους ειδικούς (εκπροσώπους των ΜΜΕ από όλες τις χώρες που έχουν ομάδα στην Ευρωλίγκα, με τον Γιάννη Φιλέρη να εκπροσωπεί την Ελλάδα) να μας αποκαλύψουν τι θα δούμε φέτος στην Euroleague. Ιδού οι καλύτεροι της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε!
 
Οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ θα φτάσουν στο Μιλάνο, ο Ομπράντοβιτς θα αναδειχθεί "coach of the year 2014", ο Αλεσάντρο Τζεντίλε θα είναι ο Rising Star και ο Ρούντι Φερνάντεθ ο MVP. Τουλάχιστον, αυτά ήταν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που κάναμε με δείγμα εκπροσώπους όλων των χωρών που παίζουν φέτος στην Εuroleague.
Καλέσαμε εκπροσώπους των χωρών που έχουν ομάδα στην Εuroleague να μας δώσουν τα προγνωστικά τους, για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και τα αποτελέσματα ήταν αν μη τι άλλο, ενδιαφέροντα.
 
Φάιναλ Φορ
Σε ό,τι αφορά τις ομάδες που "βλέπουν" οι ειδικοί στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ συγκέντρωσε 11 προτιμήσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης 10, η Μπαρτσελόνα 9 και η Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ 7. Ακολούθησαν ο Ολυμπιακός (με 5,50), ο Παναθηναϊκός (με 1,50), η Μακάμπι (1) και η Γαλατασαράι (1). Σημείωση: όλοι μας έδωσαν τέσσερις φιναλίστ, εκτός του εκπροσώπου της Τουρκίας που αρκέστηκε στις 2.
 
MVP
Ο τίτλος του MVP θα καταλήξει στα χέρια του Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος πήρε 3 προτιμήσεις. Από δύο είχαν οι Βασίλης Σπανούλης, Βικτόρ Χριάπα και Νίκολα Μίροτιτς και από μία είχαν οι Μπο ΜακΚάλεμπ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και Μίλος Τεόντοσιτς.
 
Rising Star
Rising Star (ή αλλιώς "καλύτερος νέος παίκτης") θα αναδειχθεί ο Αλεσάντρο Τζεντίλε (Αρμάνι)... των 3.25 προτιμήσεων (το 0.25 αφορά τον εκπρόσωπο της Σερβίας, ο οποίος έδωσε τέσσερα ονόματα). Δυο ψήφους είχε ο Λίο Βέστερμαν, άλλες τόσες έλαβε ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ) και ο Αλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα), μία είχε ο Κέναν Σιπάχι (Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ) και από 0.25 οι Μάριο Χεζόνια (Μπαρτσελόνα), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Παρτίζαν), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Παρτίζαν) και Μάρκο Τοντόροβιτς (Μπαρτσελόνα)
 
Ευχάριστη έκπληξη
Η πιθανότερη ομάδα για να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, είναι η Λοκομοτίβ Κουμπάν με 2,50, με τον δεκαδικό να οφείλεται στον εκπρόσωπο της Ρωσίας, που έβαλε το χέρι του και για το 2.50 της Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ. Δυο ψήφους πήρε η Γαλατασαράι, 1.50 η Μπάγερν Μονάχου και από μια ψήφο είχαν οι Σιένα, Αρμάνι, Γαλατασαράι και Λιέτουβος Ρίτας.
 
Coach of the year
Ο προπονητής που θα πάρει τον τίτλο του "coach of the year" είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο "Ζοτς" έτυχε 8 προτιμήσεων, ο Πάμπλο Λάσο μιας, όσες είχαν και οι Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, Ηλίας Ζούρος και Ενγκίν Αταμάν.

A1 ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ TV

Οι μεταδόσεις της Α1 το Σαββατοκύριακο  

Οι μεταδόσεις της Α1 το Σαββατοκύριακο


   H Νοva ανακοίνωσε το τηλεπτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ.

 Το Σάββατο (19/10) το συνδρομητικό κανάλι θα μεταδώσει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, ενώ την Κυριακή (20/10) οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ηλυσιακού με τον Ολυμπιακό. "Το «αιώνιο» ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την Basket League είναι μόνο στα κανάλια Novasports! Οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 21:30 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή και αποκλειστική μετάδοση από το «Nick Galis Hall»της Θεσσαλονίκης και μέσα από το Novasports 1 το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της BasketLeague

.Εκτός όμως από το ντέρμπι του Βορρά οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την δυνατότητα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 18:00 να δουν ζωντανά τον αγώνα του Ηλυσιακού με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ευρώπης
Ολυμπιακό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα μεταδόσεων στα κανάλια Novasports:Σάββατο 19/10 21:30 Άρης - ΠΑΟΚ, Novasports 1, σε περιγραφή του Δημήτρη Καρύδα και ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στεφάνου και του Κωστή Μπότσαρη
Κυριακή 20/10 18:00 Ηλυσιακός - Ολυμπιακός, Novasports 3, σε περιγραφή του Γιώργου Συρίγου και ρεπορτάζ του Νικήτα Αυγουλή
Επίσης οι φίλοι του μπάσκετ θα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.Novasports.gr και θα έχουν την ευκαιρία να δουν μέσα από το link www.novasports.gr/bl-md2 το αναλυτικό πρόγραμμα των μεταδόσεων και την online ενημέρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής της Basket League".Εν τω μεταξύ, η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πανελευσινιακό τη Δευτέρα (21/10) θα μεταδοθεί από την Δημόσια Τηλεόραση.