ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

ΑΝΔΡΙΚΟ ΜΑΚΑΜΠΗ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Α1 2 - 0 Ο ΠΑΟ

Κάρφωμα και... «Πρωτάθλημα μέσα στο Παλέ» 
 Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013
Κάρφωμα και... «Πρωτάθλημα μέσα στο Παλέ» (photos) | onsports.gr
Αυτό τον τίτλο δεν τον χάνει ο Παναθηναϊκός που... ισοπέδωσε στο δεύτερο ημίχρονο τον Ολυμπιακό, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, έκανε το 2-0 (63-52) στη σειρά και πλέον ετοιμάζεται να υλοποιήσει τη... λαϊκή απαίτηση των 20.000 οπαδών του για «Πρωτάθλημα μέσα στο Παλέ».
Αυτός ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι απόλυτα ανώτερη σε όλα τα επίπεδα απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε όλα τα παιχνίδια που έχουν γίνει. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε και στο ΟΑΚΑ μe 63-52, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που.. κάποτε έβαζε 90 πόντους σε 3 δεκάλεπτα να μένει μόλις στους…
Η ομάδα του Πεδουλάκη έχει εγκλωβίσει παίκτες και προπονητές του Ολυμπιακού για τα… καλά και πλέον ο Παναθηναϊκός έχει την μεγάλη του ευκαιρία την προσεχή Τετάρτη να πάει στο ΣΕΦ και να κάνει το νταμπλ με… 3-0.
Ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο τελικό μπήκε με… φόρα από την σπουδαία του εμφάνιση στο ΣΕΦ και στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα με τον Ούκιτς να σημειώνει δύο γρήγορα τρίποντα και τον Λάσμε να.. ανοίγει λογαριασμό το σκορ έγινε 8-0. Την ίδια ώρα ο Κατσίβλεης προσπαθούσε να βγάλει τα… πνευμόνια του Διαμαντίδη, αλλά υπέπεσε σε δύο γρήγορα φάουλ με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να ρίξει, για πρώτη φορά, στην «μάχη» των τελικών τον Ει Σι Λο.
Η απάντηση του Ολυμπιακού
Ο Ολυμπιακός αν και αιφνιδιασμός από το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού βρήκε τον τρόπο να απαντήσει, με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. Ο τελευταίος, μάλιστα, με τον 5ο του πόντο έκανε το 10-8 στο 5’, με τους «πράσινους» να έχουν.. μπλοκάρει και τον Αργύρη Πεδουλάκη να ρίχνει στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.
Με… κλειστά τα μάτια οι διαιτητές στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα
Ο «Σόφο» γρήγορα –γρήγορα προσπάθησε να φθείρει τους αντιπάλους του (12-8 στην πρώτη φάση), αλλά το διαιτητικό τρίο, είχε.. κλείσει τα μάτια του μέσα στην ρακέτα του Ολυμπιακού και τα… επέτρεπε όλα στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι με… χέρια και με πόδια προσπαθούσαν να σταματήσουν τον σέντερ του «τριφυλλιού».
Προκλητικός και πάλι ο Παπανικολάου
Ο Παπανικολάου με δίποντο μείωσε σε 12-10… συνεχίζοντας να προκαλεί με άσεμνες χειρονομίες και φυσικά με την ανοχή των διαιτητών. Στο 7’ ο Βασίλης Σπανούλης με σουτ τριών πόντων έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά στο ματς, αλλά ο Γκουίν απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο και το σκορ πήγε στο 15-14. Με ένα πολύ… τυχερό καλάθι του Χάινς ο Ολυμπιακός «έτρεξε» σερί 1-6 και προηγήθηκε με 16-21 στην λήξη της πρώτης περιόδου.
 

Α1 1 - 1 Η ΜΙΚΡΟΙ

Νίκησε με 74-73

Ο ΑΓΟΡ ισοφάρισε τον Πανιώνιο στη μάχη της 3ης θέσης


Αφιλόξενο αποδείχτηκε το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» για τον Πανιώνιο, με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου να επικρατεί 74-73 και να ισοφαρίζει σε 1-1 στη σειρά των «μικρών τελικών». Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη Τετάρτη (12/6, 18:15) στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, όπου οι «κυανέρυθροι» θα έχουν στόχο να κάνουν το 2-1.

Καθώς η σειρά κρίνεται σε 3 νίκες, είναι σίγουρο πως οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου στο Ρέθυμνο, το ερχόμενο Σάββατο (15/6), σε 4ο μεταξύ τους αγώνα.

Μοιραίος αποδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης του Πανιωνίου, Νίκος Παππάς (16π., 9ρ., 6ασ.) καθώς στο τέλος υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ στον Αβραάμ Καλλινικίδη, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να προσπεράσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Για το νικητή ΑΓΟΡ, ο Αγγελόπουλος σημείωσε 14 πόντους, ενώ από 13 πέτυχαν οι Κόμματος, Πέτγουεϊ.

Ο ΑΓΟΡ προηγήθηκε 10-5 και 15-11 με τρίποντα των Λάτοβιτς, Προύτι και σταθερή αξία τον Πέτγουεϊ (7π. στο 1ο δεκάλεπτο) ως απάντηση στους 5 πόντους του Γιάνκοβιτς για τον Πανιώνιο που πάντως αντέδρασε μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου και κατάφερε να προσπεράσει. Αρχικά, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απάντησαν με σερί 0-5, 15-16, χάρη σε δίποντο του Μπατή και τρίποντο του Παππά.

Ο Χορν πέτυχε τους τελευταίους 4 πόντους των γηπεδούχων μέχρι το 10΄, με το σκορ της 1ης περιόδου, 19-22, χάρη σε λύσεις από Αθανασούλα και Μπόγρη για τους «κυανέρυθρους». Ο Πανιώνιος δεν έχασε ποτέ τη διαφορά στη 2η περίοδο, με τους γηπεδούχους πάντως να καταφέρνουν να μειώνουν (26-28 στο 25΄ και 28-31 στο 26΄), με καλάθια των Χορν και Αγγελόπουλου. Κλειστό παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο και η έναρξη της 3ης περιόδου βρήκε τον Πανιώνιο στο +6, 34-40.

Αν και οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, ο ΑΓΟΡ προσπέρασε μία φορά, 49-48, με κάρφωμα του Κόμματου. Το 52-54 υπέρ των «κυανέρυθρων» στο 30΄ διαμόρφωσε ο Παππάς στο 30΄. Στην 4η περίοδο, με εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Βασίλη Καββαδά, ο Πανιώνιος ξέφυγε με +7, 54-61. Το Ρέθυμνο δεν είχα καταθέσει τα όπλα, όμως, όπως αποδεικνύει το επιμέρους σκορ 8-1 της ομάδας της Κρήτης, 62-62, στο 36ο λεπτό από τρίποντο του Κόμματου.

Ο Ντούβνιακ με τους πρώτους πόντους του στο παιχνίδι επέτρεψε στον ΑΓΟΡ να προηγηθεί 64-63. Στον πόντο η διαφορά και με εναλλαγή στον κάτοχο του προβαδίσματος, η μάχη σώμα με σώμα συνεχίστηκε. Ντούβνιακ και Κιζ ευστόχησαν έξω από τα 6.75, μία φορά ο καθένας για την ομάδα του και 2 λεπτά πριν τη λήξη με 1/2 βολές ο Μπατής διαμόρφωσε το 67-69 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στη γραμμή των βολών ο Προύιτ ισοφάρισε εκ νέου, 69-69. Όταν ο Πέτγουεϊ αποχώρησε, 1.54 προ της λήξης, με 5ο φάουλ, ο Μπατής ψύχραιμος έστειλε και τις δύο φορές την μπάλα στο δυχτάκι, 69-71.

Αστοχος ο Κόμματος σε προσπάθεια για τρεις, ο Μπατής εκτός από το 5ο φάουλ του Πέτγουεϊ, πήρε και το αμυντικό ριμπάουντ σ' αυτή τη φάση, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Μάριο Μπατή, ο οποίος διαμόρφωσε το 69-73. Ο Κόμματος διόρθωσε για το χαμένο τρίποντο, με γκολ φάουλ στη συνέχεια, 72-73, βάζοντας και τη βολή.

Στα 13΄΄ ο Μπατής έδωσε την ευκαιρία στον ΑΓΟΡ για νέα επίθεση με λάθος πάσα προς τον Κιζ, 13΄΄ όλα για τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Γιαπλέ δεν εξάντλησαν τα χρονικά περιθώρια για την επίθεση, αφού ο Ντούβνιακ επιχείρησε σουτ από μέση απόσταση και αποδείχτηκε εύστοχος δίνοντας προβάδισμα στον ΑΓΟΡ, 74-73.

Ο Νίκος Παππάς, όμως αποδείχτηκε μοιραίος αφού υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ στον αρχηγό του Ρεθύμνου, Αβρααμ Καλλινικίδη, με αποτέλεσμα να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλώσει επίθεση η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Διαιτητές: Σχινάς, Ψαριανός, Μητσόπουλος

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-40, 52-54, 74-73

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Θανάσης Γιαπλές): Χορν 10(1), Καλλινικίδης, Προύιτ 11(1), Αγγελόπουλος 14(1), Τσόχλας, Ντούβνιακ 7(1), Κόμματος 13(1), Κάρτερ 3, Λάτοβιτς 3(1), Πέτγουεϊ 13(1)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 12, Πέιν 13(1), Αθηναίου, Κις 6(2), Μίλμπουρν 4, Αθανασούλας 2, Μπατής 10(1), Γιάνκοβιτς 5(1), Καββαδάς 4, Παππάς 16(1), Αγραβάνης, Μπούκερ 1